Afgørelse om ekstrabevilling til Great Greenland udsat

Trods partiformændenes accept af landsstyrets indstilling til finansudvalget om støtte til sælskind på 3,6 millioner kroner, afslog flertallet i udvalget ansøgningen her til eftermiddag.
22. maj 2009 15:52

Næstformand i finansudvalget Otto Jeremiassen fra Siumut siger til Radioavisen, at Siumut ellers ville tillade støtte til sælskind, fordi han mener, at det vil skade fangerne og deres familiers levevilkår, og ”at der ellers er behov for videreudvikling af erhvervsmulighederne”.

Flertallet i finansudvalget mente, at der var for kort tid til landstingsvalget, og derfor at det ikke er passende, at tage en beslutning om en ekstrabevilling til Great Greenland nu.

Flertallet i finansudvalget har dermed trodset deres partiformænd, da alle formændene, undtagen Demokraternes, har givet tilsagn til at finansudvalget skal give støtte til Great Greenland nu.

Otto Jeremiassen siger, at det er uacceptabelt at udvalget tager en beslutning, der modsiger flertallet af partiformændenes indstilling.

Det bliver dermed op til det kommende Landsting at træffe en endelig beslutning om en eventuel ekstrabevilling til Great Greenland.