Affaldscenteret i Sermersooq på turné

En gammel reol eller et kasseret køleskab kan være svære at få ned i en affaldsskakt eller en lille affaldsspand.
Skrevet af Karsten Sommer
11. oktober 2016 06:51

Men det er der råd for nu for borgerne i Nuuk, der i oktober og november kan se frem til at kunne aflevere deres storskrald og farlige affald tæt på boligen.

Affaldscenteret vil i den kommende tid parkere mobile stationer til farligt affald og storskrald på skift én til to dage i forskellige boligområder rundt omkring i byen, og medarbejdere vil være til stede for at vejlede i at sortere affaldet.  

- Ved de tidligere storskraldsindsamlinger har borgerne bare skullet stille affaldet ved vejkanten, men det fungerer ikke optimalt. Det vil vi gerne undgå og derfor prøver vi noget andet og sender Affaldscenteret på turné, fortæller driftschef Frank Rasmussen fra Kommuneqarfik Sermersooq.

Stationerne vil være åbne og bemandede, i de tidsrum hvor folk normalt er hjemme på hverdage, det vil sige klokken 15 til 20 og man kan låne en sækkevogn, hvis man har noget tungt.

Stationerne modtager ikke erhvervsaffald, dagrenovation eller meget vådt affald, og det er ikke tilladt at placere affald på pladsen, når Miljøstationen er lukket.

Tidsplan for Affaldscenter-turné