ACR er klar til 106 deltagere

Fredag formiddag lyder startskudet til det 22. Arctic Circle Race i Sisimiut. Mere end 100 deltagere er ved at ankomme og gøre de sidste forberedelser inden de skal tilbagelægge de 160 eller 100 km i Sisimiuts bagland. Og folkene bag ACR melder næsten klar og regner med gode forhold.
Arctic Circle Race 2017 Foto © : ACR - Lars Demant-Poort
22. marts 2018 14:37

Der mangler kun de sidste småting inden Arctic Circle Race kan sende de over hundrede skiløbere ud i den grønlandske vildmark, fortæller Jens Klaus Lennert, der er formand for Arctic Circle Race.

- Campen er næsten færdig og løjpen blev gennemgået i går, hvor sikkerhedsafdelingen var ude at køre og besigtige hele ruten. så vi er næsten klar, siger han.

I år stiller 106 deltagere fra 14 forskellige lande til start i de to løb på henholdvis 160 og 100 kilometer over tre dage. Og deltagerne er ved at indfinde sig i Sisimiut, fortæller Jens Klaus Lennert.

Og forholdene ser fine ud for de mange skiløbere. Meldingerne fra DMI lyder på godt vejr, selvom deltagerne må forberede sig på, at det bliver til den kølige side.

- Det bliver lidt koldt kan vi sige. Især ved starten lover de noget der ligner minus 20 grader, siger han.

Lørdag og søndag kan det blive lidt koldere, men dog uden nævneværdige vindstød.