Aasivik skal være et trygt sted

At skabe respekt, tillid og ansvarsfølelse overfor hinanden i samfundet. Det er nogle af Nuummi Aasivilerisuts målsætninger.
Skrevet af Mads Pedersen
10. februar 2012 13:17

Ét af Nuummi Aasivilerisuts budskab er, at Aasivik skal afholdes uden alkohol og andre former for rusmidler. Det bliver begrundet med, at alle trygt og aktivt skal kunne deltage i aktiviteterne og debatter.

Og Per Rosing-Petersen, som er suppleant i bestyrelsen, er ikke i tvivl om forbudet mod alkohol og rusmidler vil bliver respekteret.

- Det er vigtigt, at man ikke bliver mistænktsom på andre deltagerne. Jeg har tillid til, at budskabet bliver respekteret, fortæller Per Rosing-Petersen til KNR.gl.

Aasivik-veteranen Magga Karlsen, der blandt andet har deltaget i Aasivik ved Nunap Isua og Østgrønland, husker Aasivik som et trygt sted, hvor man opfører sig ansvarligt over for hinanden.

- I Aasivik plejer vi, at tage tingene stille og roligt. Vi henter vand om morgen, vi nyder naturen og børnene leger, fortæller Magga til KNR.gl.

- Jeg er meget glad for, at Aasivik er ved at genopstå. Aasivik er et sted hvor folk fra hele landet kan mødes og reflektere. Et sted hvor man hører nye stemmer, sange og ikke mindst nye budskaber. Det er altid berigende, fortæller en nærmest lykkelig Aasivik-veteran Magga Karlsen.