Aasivik er ved at nå til vejs ende

Omkring 550 mennesker har i løbet af den sidste uges tid besøgt sommerstævnet Aasivik i bunden af Godthåbfjorden, som slutter i aften.
Skrevet af Mads Ullerup
28. juli 2012 15:44

Medarrangør Karsten Heilmann kan nu se tilbage på et stævne, der efter 16 års fravær langt om længe er tilbage for fuld styrke:

- Mine forventninger var ikke skruet op, fordi vi startede fra bar bund, hvor vi skulle bygge alt op. Og som det ser ud nu, så er det jo lykkedes. Vi har fået Aasivik op at køre med både et stort telt og vi har kontor, køkken og så videre. Mange deltagere, som aldrig har været med til Aasivik før, oplever Aasivik med stor glæde. Så alle har  bare været glade og været med, siger Karsten Heilmann.  

Ifølge Karsten Heilmann har der været mange gode diskussioner under årets Aasivik, men der er særligt et emne, der fangede hans opmærksomhed:

- Den bedste diskussion var i mandags, hvor det drejede sig om identitet. Alle dage har vi haft bestemte oplægsholdere og i mandags holdt Aviaaja Egede Lynge, et oplæg om identitet, hvor hun også brugte nogle ting som de bruger i Alaska i forhold til det, at være et oprindeligt folk og om postkoloni, fortæller medarrangøren.

På baggrund af Aasiviks mange debatter skal der nu udarbejdes en deklaration.

Og Kartsen Heilmann håber, at der på en eller andet måde kommer noget konkret ud af den seneste uges sommerstævne:

- Jamen det håber vi jo. Men nu må vi se hvad der sker når vi afleverer deklarationen til landsstyret, og se hvor godt den bliver modtaget, siger Karsten Heilmann.

Og når Aasivik sluttes af i aften, så er der ingen grund til at vi venter 16 år på næste stævne.

Chancerne for at vi får endnu et Aasivik allerede i 2013 er bestemt realistisk, vurderer Karsten Heilmann:

- Jo, det tror jeg. Og grunden til at jeg siger det, er fordi at vi her til aften, først beslutter hvad der skal ske i fremtiden og om vi holder Aasivik igen til næste år og om det bliver i Nuuk området eller et andet sted på kysten.