Aasivik bevægelsen blev genoplivet

Der var stiftende generalforsamling i Nuummi Aasivilerisut onsdag aften. Den nye Aasivik bevægelse har den officielle betegnelse "Nuummi Aasivilerisut" og har nu fastlagt sine formål.
Skrevet af Mads Pedersen
09. februar 2012 09:43

Formålet med afholdelsen af Aasivik er, at skabe fællesskab og frirum for samfundet. Der skal afholdes årligt mellem de enkelte byer, uden alkohol og andre rusmidler, lyder en del af formålet med stiftelsen af Aasivik.

Der skal være aktiviteter for børn, unge, voksne som gamle, hvor der skal være workshops, idræt, traditioner, kultur og musik.

Der er også lagt en politisk linie i forbindelse med stiftelsen af Aasivik. Bevægelsen er ikke bundet til nogen partier, men har alligevel sit eget politiske budskab.

- Traditioner omkring fiskeri og fangst skal videreføres til børn og unge, for at skabe bedre forståelse for den grønlandske kultur. Én af visionerne er, at berige hinanden med teater, musik og andre former for kunst, og ikke mindst ved debat, lyder meldingen fra Nuummi Aasivilerisut.

Datoen for afholdelse af Aasivik blev fastslagt fra den 21.juli til den 28. juli.

Stiftelsen af Nuummi Aasivilerisut giver nu mulighed for en gamle bevægelse, der holdt sommerstævner fra 1976, kan blive genoplivet.

- Nu går vi til kommunen og meddeler at vi har stiftet en forening. Og så skal bestyrelsesmedlemmerne holde møde om hvor Aasivik skal afholdes. Der skal laves et budget for sommerstævnet inden vi sender ansøgninger til forskellige fonde, siger den nyvaglte bestyrelsesformand for Nuummi Aasivilerisut Najaaraq Møller til KNR.gl.

Bestyrelsesmedlemmerne består af:
Najaaraq Møller, formand
Karsten Heilmann
Tola R. Carlsen
Ivinguák S. Høegh
Nunni Navaranaaq Olsen
Arnannguaq Eldevig
Georg Olsen

Suppleanter:
Per Rosing-Petersen
Ane Berthelsen

Nuummi Aasivilerisut håber, at andre byer også stifter lokalafdelinger, der i sidste ende skal resultere i en landsdækkende Aasivik bevægelse.