Arktisk Kommandos skibe med evakuerede.Foto: Arktisk Kommando/Søren Lund

Aasiaat stod klar med åbne arme

Havnekajen var fyldt af borgere, der stod klar til at modtage de 49 personer, som søndag nat valgte at blive evakueret til Aasiaat.

Efter en lang sejlads med inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen fra bygderne Illorsuit og Niaqornat, ankom 49 evakuerede mandag formiddag til Aasiaat.

Stemningen i Aasiaat var stille og præget af sagens alvor, fortæller KNRs reporter Jens Thorin.

- Vi var der, da skibet Ejnar Mikkelsen ankom. Havnekajen var helt fyldt med mennesker, der bød de evakuerede velkommen. Men der var stille og de evakuerede var stille og berørte, siger Jens Thorin.

Han oplyser mandag klokken 14, at de evakuerede stadig befandt sig i havneområdet, men var på vej til den gamle spisesal for de GU-studerende i Aasiaat.

- Her skal de registreres og få noget mad, og hvis de har behov for det, er der en hel del tøj, der er indsamlet i byen, som de kan få, fortæller Jens Thorin.

LÆS OGSÅ Dronningen sender varme tanker til ofre

Derefter bliver de 49 personer indkvarteret tre steder, herunder gymnasiet, et af kollegierne og Selvstyrets handicapskole står også til deres rådighed.

Situationen med de evakuerede påvirker også Aasiaat-borgerne.

- Mange i Aasiaat er naturligvis meget berørte. Mange har familie nordpå i Uummannaq-området og mange er naturligvis påvirkede. Men mange er også beredvillige og hjælpsomme, fortæller Jens Thorin.

- Helt frivilligt har de samlet en hel del tøj, så de evakuerede har skiftetøj og der er en hel del, der hjælper til frivilligt, ud over kommunens beredskab, oplyser han.

LÆS OGSÅ Dirrende fjeldside umuliggør dyk efter savnede

LÆS OGSÅ Nukannguaq så flodbølgen ramme Nuugaatsiaq

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt