Aasiaat-lejere uden varme i to måneder

Det meste af en bydel i Aasiaat har nu i over to måneder stået uden varmt vand i deres hjem, og flere af lejerne må også gå igennem vinteren med kolde radiatorer. Klager til boligselskabet INI kommer de ingen vegne med.
12. marts 2012 16:25

- Jeg er nødt til at tage bad i koldt vand. De sidste par gange har jeg været nødt til at bade uden at bruge shampoo, fordi vandet er varmt i under 1 minut, fortæller Aqqaluk Brandt fra Aasiaat, der nu har været uden varmt vand i over to måneder.

De fleste boliger på gaderne Nalunnguarfik og Aqqulluk og en del på Wille Brandtsvej i Aasiaat er i præcis samme situation.

Og det er blot i den her omgang. For det er ikke første gang, at lejerne må undvære varmt vand i en længere periode.

Miki Jensen fortæller, at han og hans kone har oplevet det adskillige gange lige siden de flyttede ind på adressen i Aasiaat i september 2009. Og Familien Jensen har hverken varmt vand eller varme i radiatorerne.

- Det er temmelig frustrerende. Især når man, som vi, har små børn. Man føler sig magtesløs, når børnene oftere og oftere bliver syge - de ligger syge næsten hver uge, da de bliver forkølede af, at det er så koldt indenfor. Ja, vi har det jo sådan allesammen, siger Miki Jensen.

Han betaler 4.600 kroner om måneden i husleje og aconto-varme, men må altså for tiden forsøge at holde varmen i sit eget hjem ved hjælp af petroleumslamper og en lille gasvarmer.

Men ingen tager ham eller de andre lejere i samme situation alvorligt, er hans oplevelse:

- Vi er mødt op på INI's kontor for at klage, men derfra lyder svaret, at det kan de ikke gøre noget ved, fortæller Miki Jensen.

Derfor har han, hans kone og en anden familie samlet underskrifter ind for i fællesskab at klage over forholdene. 259 personer har skrevet under på, at de støtter klagen. Underskrifterne bliver ifølge familien Jensen afleveret til INI en af de kommende dage.

A/S INI har ikke ønsket at udtale sig om sagen i dag.