Aasiaat-borgere er bekymret over hash

Problemerne med hash er alt for store og derfor må der sættes ekstra fokus på problemet. Især i uddannelsesbyerne, lyder det fra borgerne i Aasiaat.
Foto © : KNR
12. april 2017 14:50

Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, har afholdt borgermøde i Ilulissat og nu også i Aasiaat. Og ligesom i Ilulissat mener borgerne i Aasiaat, at hash fylder alt for meget og flere udfordringer går igen i de to byer, skriver Naalakkersuisoq i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Borgere bekymret for udbredt hashmisbrug

Kommunens lokale forebyggelsesudvalg pegede blandt andet på, at idet hash giver langvarige indlæringsproblemer og udfordringer med at kunne færdiggøre en uddannelse, så skal der sættes ekstra fokus på uddannelsesbyer, så unge ikke kommer til byen og lærer at ryge hash.

- Det er rigtig bekymrende, at vi hører, at misbruget bliver givet videre fra forældre til børn. Det kan vi ikke sidde overhørig. Vi har brug for redskaber til at gribe ind i disse familier og til at stoppe den problematiske adfærd, så både børn og forældre kan gå en bedre fremtid i møde,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Også i Qeqertarsuatsiaat er borgerne trætte af hash. På en konference i bygden tilbage i februar efterspurgte borgerne flere uanmeldte besøg fra politiet i et forsøg komme det åbenlyse salg til livs.

LÆS OGSÅ Bygd vil have skærpet kampen mod hash