Aarhus Festuge med grønlandsk islæt

Årets festuge i Aarhus er skudt i gang. Og igen i år har festivalen nordatlantiske navne inden for flere kunstarter på programmet. I går aftes lagde det grønlandske Aarhusband Small Time Giants fra land med en koncert på Klostertorv.
Skrevet af Martine Lind Krebs
01. september 2011 10:05

Bandets genre kan nok bedst betegnes som en slags følsom rockmusik, og de var i øvrigt et af hovednavnene på årets Grønland i Tivoli. Temaet for årets festuge er ’skønne fejl og andre lykketræf’, men om Small Time Giants spillede forkert melder historien ikke noget om.

De er langtfra det eneste grønlandske islæt på festugen. Som del af festugen kører bogmessen og litteraturfestivalen Vild med ord, og her gør forfatteren Hans Jakob Helms reklame for sin roman ’Hvis du fløjter efter nordlyset’. Dagen i dag byder også på børnenes bogdag, hvor børnebogsforfatterne Lana Hansen og Bolatta Silis Høegh samt forlagene Milik og Atuagkat er med for at repræsentere Grønland.

Som prikken over i’et, så tager festugens faste band af sted på turné til Island og Grønland, når festugen er slut. Med på turneen skal blandt andre musikerne Howe Gelb, Mark Lanegan og hjemlige Nive Nielsen.

Direktøren for Aarhus Festuge Jens Folmer Jepsen har tidligere sagt til KNR, at festugen holder godt øje med Grønland, da de synes, der her sker mange interessante ting inden for kunst og kultur for tiden. Sidste år spillede Simon Lynge ved Aarhus Festuge.