Aalborg vil behandle grønlandske patienter

Aalborg vil gerne være den by i Danmark, hvor grønlandske patienter sendes til, når de har brug for hospitalsindlæggelse. Det slår borgmester Henning G. Jensen fast over for Nordjyske Stiftstidende.
Skrevet af mlk
30. august 2011 11:25

-  Selvstyret ville kunne spare 15 millioner kroner, og de ekstra patienter ville betyde en styrkelse af de nordjyske sygehuses specialer, siger han.

Den grønlandske Sundhedsledelse bekræfter at have besøgt Aalborg Sygehus.

-  Men det var først og fremmest i forbindelse med et samarbejde omkring telemedicin, siger Kurt Nielsen, chef for Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse.

Han understreger dog, at man fra grønlandsk side altid er interesseret i at finde billigere alternativer til det nuværende samarbejde med hovedstadsregionens hospitaler. Men det kræver, at faciliteterne er på plads: At der er flyforbindelse samt indkvartering til de grønlandske patienter og deres familier, tolkebistand og mad, som der er i den nuværende ordning.

- Der er ikke lavet nogle konkrete aftaler, men der kan eventuelt blive tale om at sende nogle enkelte patientgrupper til Aalborg, siger Kurt Nielsen.

Borgmester Henning G. Jensen, der også er bestyrelsesformand for Aalborg Lufthavn, oplyser over for KNR, at lufthavnen er i færd med at finde et flyselskab, der er villig til at åbne en rute mellem Aalborg og Kangerlussuaq. Men han ønsker ikke at uddybe planerne yderligere.

Drømmen om en flyforbindelse til Aalborg har levet siden Nuuks daværende borgmester Agnete Davidsen gav udtryk for den i 2007. Men i 2009 konkluderede Virksomhedsnetværk Grønland - Nordjylland, at kundegrundlaget på omkring 5.000 mennesker årligt var for spinkelt. Det har imidlertid åbenbart ikke bremset de nordjyske forhåbninger.