Aalborg sætter spot på Grønland

Aalborg og Sermersooq, der er venskabskommuner, har siden 2008 med to-tre års mellemrum på skift fejret hinandens kultur. I 2011 var der Aalborg Dage i Nuuk, denne uge er der Grønlandske Dage i Aalborg.
Skrevet af mlk
29. august 2013 06:15

Uden den store pressebevågenhed er kulturfesten Grønlandske Dage i Aalborg gået i gang. Det skete ved et åbningsarrangement i går på kulturhuset Nordkraft, hvor fløjtenisten Arnannguaq Gerstrøm gav koncert og holdt tale.

- Formålet fra Kommuneqarfik Sermersooqs side har været at give et andet billede af Grønland end det, man traditionelt har i Danmark. At vise noget diversitet, siger AC-konsulent Aviaja Absalonsen, der fra Kommuneqarfik Sermersooqs side har stået for projektet.

Hun fremhæver især Tasiilaq dansetruppen Dance With Snowflakes.

- Jeg synes det er rigtigt godt, at de er med – både fordi vi får vist noget andet fra Grønland –og samtidig kan de unge få set noget andet end Grønland og måske blive inspireret til at tage en uddannelse eller noget helt andet, siger hun.  

Håbet fra kommunens side er, at kulturfestivalen vil munde ud i samarbejde på tværs af de to kommuner.

- Mens jeg har været her, har jeg fået at vide, at der samarbejde, der blev skabt mellem NUIF i Nuuk og Fristedet i Aalborg i 2011, stadig kører og at der har været en hel del udveksling siden. Det er sådan noget, vi håber, Grønlandske Dage kan levere, siger hun.

Grønlandske Dage er en del af festugen Aalborg i Rødt. Foruden Dance with snowflakes, der skal optræde på lørdag, byder Grønlandske Dage blandt andet på modeshow, fotoudstilling, korsang, tværfløjtekoncert, jonglering og digtoplæsning.  Fredag og lørdag giver Nive Nielsen and the Deer Children samt Small Time Giants koncert.