Aalborg kommune vil åbne repræsentation i Nuuk

Aalborg kommune vil nu gøre alvor af tankerne om at åbne en fysisk repræsentation i Nuuk. Det skriver avisen Nordjyske Stiftstidende.
Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
31. august 2015 08:24

Repræsentationen er led i en ny international indsats til 2,5 millioner kroner som kommunen vil sætte på næste års budget.

Kommunen anfører at det på grund af afstanden været svært at opnå en kontinuitet i samarbejdet mellem Aalborg og Grønland.

Men det er vurderingen, at en egentlig repræsentation vil sikre netop det.

LÆS OGSÅ Begejstring for ny samarbejdsaftale

 

Store penge på spil

Ifølge oplægget til næste års budget udgør grønlandshandlen en produktionsværdi for Aalborg og Nordjylland på 2,5 milliarder kr.. Og 1580 arbejdspladser er forbundet med handlen.

Helt konkret er aftalen med Aalborg som basishavn for Grønland til forhandling i 2021 og i takt med Grønlands øgede globalisering er den kontrakt ikke mindre vigtig.

LÆS OGSÅ Aalborg overvejer repræsentation i Grønland

- Det begynder at spidse til med hvem, der skal have trafikken fremover, og hvis ikke du er en del af det deroppe, så kan man godt gå i glemmebogen. Hvis du derimod er en del af de daglige ting, og en af dem, der er med til at diskutere tingene og få truffet beslutningerne, så er det nemmere, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske Stiftstidende.