Aalborg kommune afviser diskrimination

Aalborg kommune forskelsbehandler ikke mellem grønlændere og danskere. Sådan lyder det i dag skarpt fra kommunens rådmand, efter at Kofoeds skole i Aalborg tidligere på sommeren i de danske medier i kritiserede kommunen for langsommelig sagsbehandling.
Skrevet af Martine Lind Krebs
12. august 2011 06:51

Kofoeds Skoles Aalborg-leder Helle Rønn blev i juni af DR citeret for at siger, at hun oplevede at grønlændere måtte vente op til et år på at blive registreret i Danmark og få sig en bolig. Men det slår rådmanden i dag en tyk streg over.

- Grønlændere bliver behandlet præcis ligesom sjællændere og alle mulige andre: Når de kommer ned på kommunen, så starter vi sagsbehandlingen. Vi kunne ikke drømme om at gøre det anderledes, siger rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg kommune Mai-Britt Iversen.

Og derfor har udtalelsen fra Kofoeds skole skabt opstandelse i Aalborg Kommune:

- Jeg har været rasende over den udtalelse. Vi har faktisk en grønlænderenhed i Aalborg med en bedre normering for at kunne lave den sagsbehandling bedst muligt, fordi vi netop i Aalborg er meget optaget af at behandle grønlænderne ordentligt, siger Mai-Britt Iversen, der selv i en periode har boet og arbejdet i Grønland.

- Fejlcitat, lyder forklaringen i dag fra Kofoeds skoles leder i Aalborg Helle Rønn. Hun har dog ikke lyst til at udtale sig til KNR, før hun har holdt møde med kommunen om sagen i næste uge.

Kommunen overvejer nu, om de vil kræve et dementi. I første omgang har Kofoeds Skole i en redegørelse understreget, at de ikke mener, at Aalborg kommune ’udsætter grønlændere for diskrimination eller ignorerer dem i det sociale system’. Og så er der blevet stillet krav til Kofoeds Skole i fremtiden.

- Når vi har et tilbud som Kofoeds Skole, så forventer jeg i allerhøjeste grad, at grønlændere i Aalborg også bliver linket til det danske system. Det er jo en af grundene til, at vi gerne vil have nogle specielle indsatser, for at folk ikke skal gå rundt uden at vide, hvor de skal henvende sig, siger hun.

 Udtalelsen fra Kofoeds Skole fik i sidste måned formanden for Folketingets Socialudvalg Martin Henriksen fra Dansk Folkepart til at skrive til socialministeren for at stopper for forskelsbehandlingen. Det har dog ikke affødt en henvendelse fra ministeren, men til gengæld har kommunen redegjort for sagen over for Dansk Folkepartis byrådsmedlem Tommy Eggers, forklarer rådmanden.