Aalborg Havn forbedrer fragtruterne

Efter grønlandsk ønske kobles Aalborg Havn på internationalt container-rutenet.
Skrevet af mlk
26. juli 2010 08:35

Rederiet X-Press Container Line skal forbinde Aalborg med havnene i Gøteborg, Gijon, Bilbao, Le Havre og Rotterdam. Og især Rotterdam er en nøglehavn for europæisk containerfragt.

- Det betyder, at ruten mellem Grønland og Aalborg udvides til at omfatte transport til Europa, USA og Fjernøsten. Gods i hele containerne fra producenter og fiskefabrikker kan nu sendes direkte fra Aalborg uden at skulle ud på landevejen som i dag. Og vi får mere at lave, så det er vi selvfølgelig glade for, siger administrerende direktør i Royal Arctic Logistics Jesper Balthazar-Christensen. Han regner med at især den grønlandske fødevareindustri vil nyde godt af de nye muligheder.

Ruten betyder, at der både vil være penge og CO2 at spare, når fragt kan foregå til vands i stedet for til lands fra Aalborg til Århus. Den har især været et ønske fra grønlandsk side, efter at Aalborg er blevet basishavn for Grønland, fortæller Ole Brøndum, der er salgs- og marketingschef i Aalborg Havn, til Nordjyske Stiftstidende.

Aalborg Havn regner med at få 5-10.000 ekstra containeroperationer om året og håber på sigt at kunne fordoble det årlige antal fra 60.000 til 120.000. Ole Brøndum lufter også tanken om at forsøge at få ruter til de baltiske lande.

To skibe skal sejle på den nye rute. Første anløb i Aalborg bliver 18. august og herefter hver onsdag.