Aaja Chemnitz Larsen vil fastlægge en fattigdomsgrænse

Grønland har ingen definition på, hvornår man er fattig. Men det kommer der måske, da IA's Aaja Chemnitz Larsen har foreslået, at Naalakkersuisut skal arbejde på at fastlægge en fattigdomsgrænse i den kommende efterårssamling.
09. februar 2015 14:23

En fastlagt fattigdomsgrænse vil være et godt grundlag for bekæmpelsen af økonomisk ulighed, mener hun.

- Tal fra Grønlands Statistik om indkomstdata viser, at uligheden i børnefamilier fra 2013 er stigende. Dette finder jeg yderst bekymrende, skriver medlem i Inatsisartut Aaja Chemnitz Larsen som en af sine begrundelser for at stille forslaget.

Hun har stillet en række forslag, der skal bekæmpe økonomisk ulighed og fattigdom med særlig fokus på børnefamilier. Men først skal grundlaget etableres.

Læs også Se eller gense valgdebatten om udsatte børn

Aaja Chemnitz Larsen anbefaler, at dette skal gøres ved, at Naalakkersuisut senest til efterårssamlingen i 2016 nedsætter en tværfaglig arbejdsgruppe, der skal komme med en analyse af, hvor en fattigdomsgrænse skal lægges her i landet.

Se programmet for forårssamlingen 2015 her

Grænsen vil gøre det nemmere at målrette indsatsen overfor de familier, der har særligt behov for indsats, mener Aaja Chemnitz Larsen.

- Det vil betyde et betydeligt højere politisk fokus på borgere, som har få midler mellem hænderne.

- Herunder anbefales det, at der er et særligt fokus på børnefamilier, der lever med så få midler, at det bliver hæmmende for børnene, og de får vanskeligt ved at bryde den sociale arv, skriver Inatsisartut medlemmet for IA.

Aaja Chemnitz Larsens forslag er et af i alt 103 punkter, der er sat på dagsordenen på Inatsisartuts forårssamling, der begynder den 6. marts.