956 henvendelser til IKIU på 11 måneder

Et skyhøjt antal henvendelser viser, at der i den grad er brug for den hjælp, som Den Selvejende Retshjælp (IKIU) tilbyder borgerne i Grønland. Bortset fra sekretariatschefen og en halvdagsansat assistent foregår det hele på frivillig basis.
Skrevet af Peter Troelsen
07. december 2012 09:23

IKIU har 12 – 15 frivillige med juridiske kundskaber, der hjælper til med at besvare alle de henvendelser, der strømmer ind hos Den Selvstændige Retshjælp.

-Der er så vidt muligt borger-konsultationer hver dag fra kl. 15 – 17, afhængig af hvor mange der har henvendt sig. De juridiske rådgivere har enten faste dage om måneden eller beder om at få en bestemt dag, de kan være her. Så tilretter vi efter dette, fortæller sekretariatschef i IKIU Sofia Rossen til knr.gl.

Den Selvstændige Retshjælp er godkendt af Justitsministeriet, Civilstyrelsen i Danmark og modtager tilskud efter §84 stk. 5 i Retsplejelov for Grønland. Den form for retshjælp er stærkt nødvendigt i et samfund under udvikling. Og det er kompetente mennesker, der sidder i bestyrelsen.

-Vores bestyrelsesformand er Michael Thumand, som er advokat i Nuna Advokater.I bestyrelsen sidder endvidere Mille Søvndahl Pedersen, Birgit Skriver fra Retten i Grønland og Thomas Trier, som også har været i Retten i Grønland, siger Sofia Rossen.

Læs mere om IKIU her: www.ikiu.gl