ANGREB 84 mennesker dræbt af lastbil i Nice

Flere end 80 mennesker meldes døde efter et angreb i den franske havneby Nice på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, torsdag.
Nice
Angrebet i den sydfranske by Nice skete torsdag aften ved 22.30-tiden lokal tid. Foto: DR Foto © : DR
15. juli 2016 06:31

Sent torsdag aften fransk tid kørte en hvid lastbil direkte ind i en stor menneskemængde i Nice i Frankrig og dræbte foreløbig 84 personer. 18 personer meldes derudover hårdt såret.

Angrebet skete på den franske nationaldag, Bastilledagen, hvor hundredvis var samlet i den sydfranske by for blandt andet at se fyrværkeri.

Ud fra videooptagelser, som flere danske medier har offentliggjort, kan man se lastbilen forcere en politiafspærring, før bilen gasser op og sætter kurs direkte imod menneskemængden.

Ifølge det britiske medie The Guardian kørte føren derefter i zigzag for at ramme flest mulige. Føreren af bilen blev umiddelbart efter angrebet dræbt af skud af politiet.

 

Hollande: Angrebet er terror

Gerningsmanden er ifølge de franske myndigheder en 31-årig franskmand med tunesiske rødder og tidligere kendt af politiet, men ikke for terrorvirksomhed.

Den franske præsident, Francois Hollande, har i en tale betegnet angrebet som “terror” og forlænger efter torsdagens hændelse den undtagelsestilstand, som Frankrig har været i siden november, med tre måneder yderligere.

Fra udlandet strømmer det nu ind med kondolence fra statsoverhoveder og regeringsledere. Fredag morgen dansk tid udsendte statsminister Lars Løkke Rasmussen også sin reaktion og udtrykker blandt andet:

Det fylder mig med vrede, væmmelse og sorg. Men også med en vilje til stålsat at bekæmpe mørket. For hvert forsøg på at splitte os, bliver vi kun bundet tættere sammen. Jeg føler i dag med hele Frankrig, ofrene og deres venner og familier. Danmark er med jer i sorgen.