800 til højmesse

Omkring 800 mennesker var mødt op, da der i dag var grønlandsk højmesse i Roskilde Domkirke.
Skrevet af mlk
03. april 2011 12:21

Kirken er en af Danmarks største, og det er en sjælden begivenhed, at en så stor kirke sætter rammen for en grønlandsk messe.  

I dagens anledning var menigheden fra Helligåndskirken i København og patienterne fra Patienthjemmet i Brønshøj blevet kørt til Roskilde for at være med.

Det var en stor oplevelse at komme i domkirken og med kaffemik og det hele, siger Salome Dorph, som er nyrepatient og en af de fremmødte ved højmessen.

Speciel kirke

Og det var noget særligt at holde gudstjeneste for så mange mennesker, siger den grønlandske præst i Danmark Jens Kristian Kleist.

- Det var en stor oplevelse for mig, fordi der var så mange mennesker, og også fordi det er en speciel kirke med mange traditioner, siger han.

Aavaat-koret, ført af Aviaja Lumholt, sang 2 salmer under messen, og efter messen var der kaffemik for de mange fremmødte. Højmessen er en del af Roskilde Kommunes kulturfestival Inuit Nu, som sætter fokus på det moderne Grønland.

Mulighed for gentagelse

Gudstjenesten blev hovedsageligt holdt på grønlandsk, men Roskildes domprovst Jens Arendt supplerede med en kort prædiken og dagens tekst på dansk.

Han er meget godt tilfreds med arrangementet og er åben over for, at Roskilde Domkirke igen en anden gang kan lægge rammer til en grønlandsk gudstjeneste, siger han.