61-årig mand er blevet skudt i Qasigiannguit

Grønlands Politi efterforsker lige nu en episode i Qasigiannguit, hvor en 17-årig mand har skudt og dræbt en 61-årig mand.
Politiet har anholdt den mistænkte uden yderligere dramatik.
11. december 2022 13:16

Grønlands Politi modtog i dag kl. 08.50 en anmeldelse om, at en 17-årig person fra Qasigiannguit affyrede flere skud i centrum af byen.

Ved politiets ankomst blev det af vidner oplyst, at en person var blevet ramt af skud, og at personen var blevet kørt på sygehuset i Qasigiannguit.

Politiet kørte herefter til den mistænkte adresse, hvor den mistænkte blev anholdt uden yderligere dramatik, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om en 61-årige mand der er blevet ramt, og er afgået ved døden som følge af skuddet, oplyser sundhedsvæsenet.

- Den mistænkte er anholdt, og vi forventer, at han senest i morgen mandag vil blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Vi arbejder aktuelt på at flyve politifolk til Qasigiannguit, som kan hjælpe med efterforskningen, både politifolk fra Aasiaat og Ilulissat, samt kriminalteknikere fra Danmark, siger linjechef for efterforskning, vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi vurderer, at der sikkerhedsmæssigt er ro på situationen, og har anmodet de kommunale myndigheder om at iværksætte kriseberedskab for de berørte borgere.