60 medaljer og The Hodgson Trophy til Grønland

Grønland høstede hele 60 medaljer ved årets AWG, og ved afslutningsceremonien fik Grønland ovenikøbet overrakt det prestigefyldte "Hodgson Trophy".
Skrevet af Karsten Sommer
23. marts 2014 14:05

The Hodgson Trophy er en slags "Fair Play"-pris, som gives til det land, som har vist størst forståelse for ideen med Arctic Winter Games.

Den grønlandske holdleder, Lauritz Heilmann, som fik overrakt trofæet ved afslutningsceremonien, var meget meget glad.

- Det viser, at vores atleter og trænere har opført sig ekseptionelt godt og har vist den rette sportsånd. Vi er helt vildt glade og stolte over, at Grønland fik trofæet i år. Det er netop hvad vi fra GIF har ønsket: At vores atleter viste god sportsånd, sagde Lauritz Heilmann, der fortalte at, udover trofæet fik alle de grønlandsk deltagere en lille "pin" - en nål, der bevidner, at de har gjort sig fortjent til The Hodgson trophy.

Alle deltagere til Arctic Winter Games har mulighed for at afgive deres stemme på dem, de synes fortjener The Hodgson Trophy, og man kan selvfølgelig ikke stemme på sit eget land. Så trofæet er en flot hilsen til Grønland fra alle deltagerne ved AWG, som altså har ment, at de grønlandske deltagere har været gode sportsmænd i Fairbanks.

På grund af Cites-regler, må Hodgson-trofæet dog blive i Fairbanks, da man ikke må udføre narhvalstand.

Grønland sluttede med en medaljehøst, der lå 10 medaljer højere end GIF's erklærede mål, nemlig i alt 60 medaljer  - 23 guldmedaljer - 23 af sølv - og 14 af bronce.

Den sidste guldmedalje ved AWG hev de grønlandske fodbolddrenge i øvrigt hjem sent i går med en sikker sejr på 6-2 over Northwest Territories.