6 år for drab

Landsretten har dømt en 42-årig dansk mand 6 års fængsel for drabet på en 34-årig kvinde. Dermed blev dommen fra Nuuk Kredsret nedsat med et år.
Skrevet af Jette Andersen
28. juni 2010 04:53

Opdateret 29. juni kl. 10.07

Drabet, der fandt sted i april sidste år i Nuuk, var kulminationen på et voldeligt forhold. Parret fandt sammen over internettet og boede i første omgang i Danmark, skriver Jydske Vestkysten.

For et år siden flyttede de så til Grønland, hvor de kun nåede at bo få uger, før den 42-årige Tommy Møller begik drabet.

Den dræbte kvinde var meget bange. Den dag, hun døde, havde hun meddelt sin familie, at de skulle kontakte politiet, hvis hun ikke kom tilbage.

- Hvis jeg ikke kunne få hende, var der ingen andre, der skulle have hende, sagde Tommy Møller i Landsretten.

Ved domsafsigelsen sagde landsdommer Søren Søndergaard Hansen:

- Udgangspunktet er, at drab giver 5 år i Grønland. Det er en skærpende omstændighed, at tiltalte var blevet ved med at kvæle den afdøde i et halvt minut mere, efter at hun mistede bevidstheden. Det er også en skærpende omstændighed, at han efter at have kvalt hende, klemmer hende om halsen igen.

Oven i de 5 år, fik Tommy Møller yderligere 1 år mere, på grund af den vold, han tidligere udøvede mod kvinden i de sager, hvor politiet blev indblandet.