Naturbrand: 50 jordspyd når frem i dag

Naturbranden nordøst for Sisimiut brænder endnu. 50 jordspyd, som skal bruges til at slukke den brændende tørv under jorden, når frem i dag.
Ifølge vejrudsigten vil der falde regn ved Sisimiut fredag, men ikke i en mængde, som kan være ønskeligt for beredskabet. Foto © : Hans Frederik Olsen
Skrevet af Kathrine Kruse
15. august 2019 13:16

Naturbranden nordøst for Sisimiut brænder stadig. Heldigvis er hytterne i området ikke i fare for at brænde ned længere.

Det siger Ole Kreutzmann, der er beredskabschef i Qeqqata Kommunia.

Qeqqata Kommunia bruger lige nu 30 jordspyd i bekæmpelsen af branden. Spyddene bliver stukket ned i jorden, og tilføjer vand til den brændende tørv. Netop tørven er et stort problem, fordi den bliver ved med at brænde under jorden - og hvis ikke den bliver slukket, kan branden blive ved med at blusse op.

LÆS OGSÅ Qeqqata Kommunia: Pas nu på med åben ild i naturen

38 danske brandfolk fra Beredskabsstyrelsen er landet i Sisimiut, og de har 50 jordspyd med sig. Spyddene vil blive transporteret til Kangerluarsuk Tulleq i samarbejde med Arktisk Kommondo.

- Vi kommer til at stoppe den yderligere spredning af naturbranden mod nordøst med jordspyderne, når vi har sat dem i jorden, siger Ole Kreutzmann.
Naturbranden ved toppen af fjeldet brænder også endnu. Brandfolkene har nemlig heller ikke slukket den endnu,
- Men den bliver overvåget af Beredskabsstyrelsens drone, siger Ole Kreutzmann.

Ifølge vejrudsigten vil der falde regn ved Sisimiut fredag, men ikke i en mængde, som kan være ønskeligt for beredskabet.

- Branden ved brandfeltet kommer ikke til at blive slukket af den lille mængde regn, som vejrudsigten har lovet for Sisimiut og omegn. Derfor forventer vi, at vi fortsat vil bekæmpe branden, siger Ole Kreutzmann.