50 husstande bliver sat på gaden

50 husstande i Maniitsoq bliver smidt ud af deres boliger på grund af restancer og støj.
Skrevet af Noah Mølgaard
09. februar 2011 07:18

Maniitsoq er den by i Grønland, hvor der er højeste restance til boliger. Boligselskabet A/S Ini. Det kontante beløb som lejerne skylder til A/S Ini er 2,3 millioner kroner.

Nu får det konsekvenser for 50 husstande, der nu venter på at blive smidt ud af deres boliger.

- Det er planen, at fem hustande bliver smidt ud af deres boliger den 16. februar. Og grunden til at vi ikke smider samtlige ud på en gang er at vi ikke har mulighed for at genhuse så mange på en gang, siger pressekoordinator i A/S Ini Christine Stampe Frøsig til Qanorooq.

De omtalte 50 husstande har ikke længere mulighed for at lave afdragsordninger, da de ikke har reageret på deres rykkere. Eneste mulighed for at beholde lejligheden er at betale hele restancen på en gang.

Men det kan ligne en umulig opgave for mange, da restancerne beløber sig fra 3.700 kroner til 48.000 kroner.

Formanden for lønmodtagerorganisationen SIK Jess G. Berthelsen er rystet over at så mange familier nu bliver smidt ud af deres boliger.

Han siger, at Maniitsoq har været ramt af arbejdsløshed i lang tid. Derfor burde de politisk ansvarlige have reageret på et tidligere tidspunkt mener han.

- Det er en falliterklæring, at de politisk ansvarlige uden at ryste på hånden ser bort fra, at yderligere 50 familier ender ud i den kolde sne uden omsorg fra det omgivende samfund. Det er desværre planløst og umenneskeligt i et land, hvor alle familier hidtil har hjulpet hinanden, siger Jess G. Berthelsen.

Du kan gense indslaget ved at klikke på linket for neden.