50-årsdag for stemmeret hos canadiske inuitter

Canadiske inuitter fejrer, at det nu er 50 år siden, at de fik stemmeret.
03. april 2010 15:53

Ved en ceremoni i denne uge i Ottawa fejrede den canadiske inuitbefolkning og indianere, at de fik tildelt stemmeret for 50 år siden.

Den canadiske minister for nordlige anliggender, Chuck Strahl, kaldte ved ceremonien jubilæet for en meget vigtig milepæl.

- Det er nu 50-årsdagen for, at en ny canadisk stemmelov blev vedtaget, en lov der udvidede stemmerettighederne til at omfatte indianere og inuitter Og nu er vor regering, en anden konservativ regering, ved at udvide og beskytte flere rettigheder for oprindelige folk, sagde han.

Ministeren udtalte videre, at Canada har gjort meget for at beskytte inuitbefolkningen og indianernes rettigheder og vil fortsætte med at arbejde for flere rettigheder - blandt andet at opnå større lighed mellem mænd og kvinder såvel som nye ejendomsrettigheder.

- Vort mål er, at oprindelige folk har helt den samme frihed og de samme rettigheder, som andre canadiere har, sagde minister Chuck Strahl ved ceremonien, der inkluderede repræsentanter fra inuit- og indianerorganisationer.