47-årig snescooterfører forsvundet i Tasiilaq-området

En 47-årig mand fra Tasiilaq er ikke set siden lørdag. Kraftigt snevejr i weekenden har gjort eftersøgning tæt på umulig.
Skrevet af Kenneth Elkjær
26. marts 2018 11:21

47-årige Mikael Mikaelsen var lørdag på vej fra Tasiilaq til bygden Tiniteqilaaq, men vendte om halvvejs på grund af dårligt føre. På hjemvejen fik han flere gange problemer med sin snescooter.

På vej tilbage mod Tasiilaq mødte han to andre snescooterførere, som hjalp Mikael Mikaelsen, men de kørte efterfølgende videre, da meldingen fra Mikael Mikaelsen var, at han var ok.

Siden har ingen set ham. Søndag aften var politiet ude og eftersøge Mikael Mikaelsen med snescootere, men kraftigt snevejr gjorde eftersøgningen umulig og blev efter kort tid afblæst.

Arktisk Kommando sendte også sit Challenger-fly til området, men de havde også problemer med at eftersøge den forsvundne på grund af kraftigt snevejr, fortæller sektionsleder Mathæus Larsen fra politiet i Tasiilaq.

- Lige nu afventer vi bedre vejr. Der er faldet 1,5 meter sne i weekenden, og det gør det meget svært at lede efter ham. Men vi er klar til at starte eftersøgningen, så snart det klarer op, siger han.

Mandag er der udsigt til kraftig storm og sne i Tasiilaq-området. Tirsdag lysner vejret med kun let sne og middelvinde på fem meter i sekundet.

Mikael Mikaelsen er sidst set i et område, hvor der er tre hytter, som lokalt er kendt som 'Kaffebaren'.

- Vi håber, han er nået frem til hytterne og har søgt ly der, siger Mathæus Larsen.

Den eftersøgte er iført mørkt tøj og kører på en snescooter af mærket Yamaha. Hvis du har oplysninger om Mikael Mikaelsen kan politiet i Tasiilaq kontaktes på 701224.