45 kilo ænder til de hjemløse

Hjemløse i Nuuk kan igen i år forvente en uddannet kok til at tilberede de omkring 45 kilo ænder, når der arrangeres julemiddag for de hjemløse for femte gang.
Skrevet af Per Andersen
20. december 2011 06:02

Der forventes omkring 80 gæster, når Atuarfik Samuel Kleinsmidt åbner dørene den 24. december (lille juleaften) som i år for femte gang holder julemiddag for de hjemløse.

Julemiddag som er blevet til en tradition og vil i år vare omkring de fire timer, fra klokken tolv til klokken fire om eftermiddagen. Der forventes, at der under middagen kommer underholdning med blandt andet Nuuk by orkester, sangkoret Qissiat samt N.A.I.P.

Selvom antallet af middagsgæster stiger hvert år så bliver det ikke modtaget med jubel.

- Jeg oplever, at der hvert år kommer flere og flere til vores middagsarrangement. Jeg synes at det er en ulykkelig situation vi er havnet i, siger Inger Berglund Kleist til knr.gl fra arrangørerne.

Hun tænker tilbage på starten for fem år siden. Daværende Nuup Kommunia sagde dengang, at der ikke fandtes hjemløse i Nuuk.

- Politikerne bør være bevidst om situationens alvor, man skal derfor overfor politikkerne påmindes om de hjemløses situation, siger Inger Berglund Kleist.

Inger Kleist har siden starten for fem år siden været med til arrangementerne, og siger at baggrunden til hendes engagement muligvis ligger i hendes opdragelse med, at man skal hjælpe, når andre behøver hjælp.

Hvert år får de hjemløse noget varmt tøj, som de private virksomheder i Nuuk donerer til julearrangementet til de hjemløse. Heller ikke i år forventer de at få besøg af julemanden, fordi arrangementet kører gratis.