428 nye coronasmittede - positivprocenten er stadig under én

Det seneste døgn har 0,33 procent af de foretagne coronaprøver været positive, viser tal fra SSI.
Testresultaterne fra SSI består af de såkaldte PCR-test. Det er de test, hvor man får en pind i halsen og derefter kan forvente at få et svarresultat inden for to døgn. Foto © : Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
12. februar 2021 13:26

Det seneste døgn er der konstateret 428 nye tilfælde med coronasmitte i Danmark.

Det viser den seneste daglige opdatering fra Statens Serum Institut (SSI).

De 428 nye smittetilfælde er fundet i 128.269 prøver. Det vil sige, at i 0,33 procent af tilfældene har den testede været smittet med coronavirus.

Med den seneste opdatering har andelen af positive prøver - også kendt som positivprocenten - nu været under 1,00 i cirka en måneds tid.

Man skal tilbage til midten af januar for at finde seneste opdatering, hvor positivprocenten var over 1,00.

Testresultaterne fra SSI består af de såkaldte PCR-test. Det er de test, hvor man får en pind i halsen og derefter kan forvente at få et svarresultat inden for to døgn.

LÆS OGSÅ SSI: Britisk coronavariant er ikke i vækst i øjeblikket

I myndighedernes testindsats bliver der i øjeblikket holdt særligt godt øje med spredningen af den mere smitsomme virusvariant, der er kendt som B117.

Ifølge SSI's foreløbige tal udgjorde virusvarianten 28,5 procent af de positive coronaprøver, der blev analyseret i den første uge af februar.

Og det er især den britiske variant, vi skal holde øje med, også i en rum tid endnu, før vi kan tale genåbning, mener Eskild Petersen.

- Det, der er jokeren i hele spillet, er den britiske variant, som menes at være op til 50 procent mere smitsom. Det betyder også, at de tiltag, vi indfører, alt andet lige er 50 procent mindre effektive, siger han.

- Vi ved, at mutationen vil tage over, og derfor er det store spørgsmål, hvor godt restriktionerne virker, når det er den britiske variant, der fylder 70 procent af tilfældene.