Snescooterulykke i Kobbefjorden: 41-årig mand er omkommet

To personer var tirsdag involveret i en snescooterulykke i Kobberfjorden ved Nuuk. Den ene, en 41-årig mand, er omkommet i forbindelse med ulykken.
Der blev sat en større redningsaktion i værk i går i Kobbefjorden i Nuuk.
09. marts 2022 10:44

En 41-årig mand fra Nuuk er død efter en snescooterulykke i går. En 32-årig mand, som også var involveret i ulykken, er efter omstændighederne i god behold.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse her til formiddag.

Politiet fik i går eftermiddags anmeldelse om, at to personer var gået igennem isen i Kobbefjorden i Nuuk. I forbindelse med en større redningsaktion blev de to personer fundet og bragt til akutmodtagelsen på Dronning Ingrids Hospital.

LÆS OGSÅ Snescooterulykke i Kobbefjorden: To personer bragt til Sana

Der var forgæves forsøg på at give livreddende førstehjælp til den 41-årige mand. Den 32-årige mand var stærkt nedkølet, men hans tilstand er nu stabil, meddeler politiet.

De nærmeste pårørende til den 41-årige mand er underrettet.

Politiet advarer 

Grønlands Politi fraråder på det kraftigste al færden på isen i Kobbefjorden ved Nuuk. Isen i hele fjorden er nemlig ikke sikker at bevæge sig ud på. 

Derudover opfordrer Grønlands Politi generelt snescooterkørere til at udvise stor påpasselighed med at køre på områder med usikre isforhold og aldrig begive sig ud på snescooter alene.

Opfordringen gælder også i forhold til at medbringe kommunikationsudstyr med SOS-funktion.

- I dette tilfælde var det afgørende, da redningsberedskabet hurtigt kunne finde frem til ulykkesstedet ud fra de koordinater, som den aktiverede SOS-enhed havde udsendt, skriver politiet i pressemeddelelsen.