40-årig kvinde knivdræbt og 15-årig datter hårdt såret i Nuuk

Vagtcentralen i Grønlands politi modtog i morges klokken 04:46 en anmeldelse om en kvinde, der råbte om hjælp i området ved Radiofjeldet i Nuuk.
Politi til stede i morges ved gerningsstedet på Radiofjeldet. Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
21. juni 2020 16:41
Versionist Mads Lynge

Politiet blev sendt til stedet, hvor politifolkene konstaterede at en 15-årig pige var blevet stukket med en kniv. Hun var ved bevidsthed og blev behandlet af ambulancefolkene.

På pigens adresse fandt politiet lige efter en livløs 40 årig kvinde, der ligeledes var blevet stukket med kniv.

Politiet gik straks i gang med livreddende førstehjælp på kvinden, og ambulancefolkene overtog kort efter. Kvinden blev efterfølgende transporteret til sygehuset, hvor hun blev erklæret død.

42-årig mand anholdt
Politiets efterforskning godtgjorde, at en 42-årig mand havde været på stedet, ligesom andre oplysninger tydede på, at manden kunne have noget med knivstikkeriet at gøre.

Søndag kl. 06.39 blev manden anholdt og sigtet for manddrab og forsøg på manddrab. Manden blev i dag klokken 16:00 fremstillet i grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret. Retsmødet er stadig i gang.

Den afdøde kvinde og den 15-årige pige er mor og datter.

Den 15-årige pige er kommet alvorligt til skade, men sygehuset har oplyst, at hendes tilstand er stabil.

De nærmeste pårørende er underrettet.

Grønlands Politi har ikke yderligere informationer for nu, men når grundlovsforhøret er afsluttet, udsendes en pressemeddelelse med resultatet af retsmødet.