38-årig mand fra Liberia udvist

En 38-årig mand fra Liberia blev i sidste udvist af landet, efter at være fløjet til Nuuk med en opholdstilladelse til Italien i bagagen.
Skrevet af Mads Lynge
16. maj 2012 06:20

- Det hele bunder i uvidenhed, siger Finn Jeppesen fra politiets narkogruppe om manden, der ikke engang havde penge nok på lommen til et ophold i Grønland.

- Vi har en eller anden tro på, at de sidder et eller andet sted i Europa og kigger på hvordan man nemmest kan komme til først og fremmest Canada, men også USA. Og så tror vi, at man kigger på sådan et kort og kan se, at Grønland, det ligger tæt på Canada. Hvis vi tager derop, så er der måske en mulighed for at vi kan sejle flyve til Canada. Det har vi hørt før, siger leder af politiets narkogruppe Finn Jeppesen.

Ifølge Schengen-aftalen skal samtlige personer, der rejser mellem Schengenlandene paskontrolleres, og det var ved den rutinemæssige kontrol, at manden blev fundet ikke egnet til ophold her i Grønland. Han havde sine papirer i orden, men havde ikke penge nok til at opholde sig her i landet. Han fik en returbillet til Danmark.

Men hvad vil Finn Jeppesen så sige til de personer, der påtænker at bruge Grønland som et springbræt videre til Nordamerika?

- Der er bare det, at sige, at som det ser ud lige nu, der er der ikke nogle muligheder for at flyve til Canada, der er nemlig ikke nogle flyruter til Canada, men det kommer først senere. Og der heller ikke skibe, der sejler i rutefart mellem Grønland og Canada. Så det kan simpelthen ikke betale sig, at komme herop. Det er spild af penge, siger Finn Jeppesen.

Han oplyser, at der sker et eller to brud på udlændingeloven om året, hvor de pågældende personer bliver sendt tilbage til Danmark.