35 fods sejlbåd undersøges af Politiet i Nuuk

En dansk indregistreret 35 fods sejlbåd er siden i går blevet nøje undersøgt af mandskab fra Nuuk Politi. Sejlbåden med to personer ombord ankom i går til Nuuk Havn, efter en dramatisk tur over Atlanten.
Skrevet af Karsten Sommer
15. juli 2009 13:52

Fredag og lørdag fik båden assistance fra inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen da man frygtede at den havde problemer på dens vej gennem den sydgrønlandske storis.

Den kom dog hel igennem storisen, men sejlbådens trængsler var ikke forbi med ankomsten til Nuuk.

Der blev sejlbåden og dens mandskab nemlig mødt af politiet, der i løbet af dagen igår gennemsøgte sejlbåden, også med dykkerbistand.

Siden er båden på politiets anmodning blevet bragt op på land, og politiet er fortsat igang med at undersøge den 11-12 meter lange sejlbåd.

Politiassessor Henrik Pass fra Politimesterembedet, vil ikke over Radioavisen sige hvad årsagen er til den grundige undersøgelse af sejlbåden.

- Det har jeg overhovedet ingen kommentarer til, svarer Henrik Pass, der heller ikke vil udtale sig om der er foretaget tilbageholdelser i forbindelse med sagen.

Det er således ikke muligt at få oplyst om undersøgelserne af båden skyldes mistanke om ulovlig import af f.eks. rusmidler, eller om der er tale om mistanke om andre former for lovovertrædelser.

- Vi håber at kunne fortælle mere i næste uge, er den eneste kommentar det var muligt at få fra politiet her til eftermiddag.