34 grønlandske virksomheder rejser til Toronto

Igen i år har en stor gruppe grønlandske virksomheder vist interesse for at deltage i den internationale mineralkonference PDAC i Toronto, som finder sted i dagene 3.-6. marts. Det er femte gang, Grønlands Arbejdsgiverforening arrangerer en delegationstur til PDAC – og i år er der 54 deltagere i alt.
Skrevet af Peter Troelsen
01. marts 2013 10:18

Deltagerne får desuden mulighed for at mødes særskilt med den danske ambassadør i Canada, H.E. Erik Vilstrup Lorenzen, og vil ligeledes have lejlighed til at besøge VR Rejser, som har oprettet afdeling i Toronto.

Søndag den 3. marts er Grønlands Arbejdsgiverforening vært ved Greenland Business Event. Dagens program byder på en række indlæg: Den danske ambassadør i Canada vil deltage, Henrik Fenger Jeppesen fra Asiaq vil tegne et par historiske træk igennem den grønlandske mineralefterforskningshistorie, og Brian Buus Pedersen, direktør i GA, vil beskæftige sig med det overordnede tema for eventen omkring de forventninger, som udefrakommende virksomheder mødes med fra Grønlands erhvervslivs side. Efter en kort pause vil Kim Ulrik Hansen fra MT Højgaard Grønland fortælle om deres erfaringer som grønlandsk virksomhed og arbejdet med at finde grønlandske samarbejdspartnere. Herefter vil Xiaogang Hu fra London Mining give en kort introduktion til ISUA projektet i Godthåbfjorden. Afslutningsvis vil delegationen blive præsenteret - og eventen afsluttes med en festlig reception.

De øvrige dage i Toronto vil den grønlandske delegation deletage i PDAC konferencen eller opholde sig i udstillingshallerne, hvor GA har en fælles stand for alle GA-medlemmer.