300 deltagere til weekendens turistmesse

Turistmessen Vestnorden Travel Mart bliver afholdt i denne weekend i Nuuk. Og i år skal Grønland vise, at den er mere end flot natur. Derfor har Grønlands nationale turistråd Visit Greenland inviteret landets øvrige erhverv med til messen.
Skrevet af Jette Andersen
18. september 2013 18:34

- Derfor har vi lavet en sponsorlounge, hvor Royal Greenland, Mittarfeqarfiit, Air Greenland, Tele Greenland, Great Greenland og andre, vil være på sponsorlounge, hvor turisterhvervet kan snakke med dem. Det er for at vise, at der er dynamik i Grønland, siger seniorkonsulent i Visit Greenland, Mads Daniel Skifte.

Vestnorden Travel Mart bliver på skift afholdt af Island, Færøerne og Grønland. Det er et årligt arrangement, hvor turisterhvervet mødes. I år er der udstillere fra alle 3 lande, og fra hele verden vil der være købere. De 2 grupper får så i denne weekend mulighed for at mødes og eventuelt udvikle et samarbejde.

Årets Vestnorden Travel Mart i Nuuk, har tiltrukket omkring 300 deltagere, siger Mads Daniel Skifte.

- Grønland kan tilbyde hvad der er langs vores kyst, vi har aktiviteter. Det kan være sightseeing, det kan være hvad som helst, der har med turisme at gøre.

Weekendens program begynder fredag aften, hvor deltagerne mødes i kulturhuset Katuaq, for at hilse på hinanden. Og efter en konference om de tre landes nyheder lørdag formiddag, går så selve turistmessen i gang om eftermiddagen i multihallen Inussivik, som vil køre til søndag eftermiddag.

Af nyheder vil Visit Greenland fortælle om sin hjemmeside, der nu er blevet tilrettet den individuelle turist, og en anden ting, rådet vil fremlægge, er turiststatistikken.

Og formålet med messen er klar, fra Grønlands nationale turistråds side:

- Forhåbentlig flere turister, og at Grønland får mere omtale rundt omkring i verden, og bedre kendskab af Grønland fra omverdenen, siger seniorkonsulent i Visit Greenland, Mads Daniel Skifte.