28-årig skal i Landsretten efter vold mod ekskæreste

Dommen til en 28-årig mand fra Maniitsoq, som begik vold og frihedsberøvelse mod sin tidlligere kæreste i begyndelsen af denne måned, blev i dag anket til landsretten.
24. juni 2009 15:08

Mandens forsvar krævede i Maniitsoq Kredsret den 28-årige løsladt, mens anklagemyndigheden fik medhold i, at sagen skal videre til landsretten. Manden er tilbageholdt i Anstalten for Domfældte i Nuuk, indtil Landsretten afgør sagen.

Den 28-årige blev i 2006 dømt til psykiatrisk behandling og anbringelse på ubestemt tid efter et overfald på sin daværende kæreste.

Han blev løsladt fra Risskov Psykiatrisk Hospital i november 2007, hvorefter han indlagt på psykiatrisk afdeling på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, indtil han i januar 2008 tog tilbage til Maniitsoq.

Her gentog han ifølge anklageskriftet sin forbrydelse og begik i starten af juni i år vold og frihedsberøvelse mod samme ekskæreste.

Politiet i Maniitsoq mener, at manden er psykisk syg og kræver manden mentalundersøges. Sagen kommer for Landsretten i løbet af juli måned, oplyser stationsleder i Maniitsoq Eigil Lyberth.