275 lærere samlet til skoleseminar

På USK skolen i Nuuk er der i disse dage samlet hele 275 lærere, der får ny inspiration inden starten på det nye skoleår. Det er alle lærerne i kommunen, der deltager, lærerne fra Paamiut og Tasiilaq er med via internettet.
Skrevet af Peter Troelsen
08. august 2013 09:16

Der er adskillige workshops og foredrag om skolerelevante emner på dagsordenen torsdag og fredag. Kommuneqarfik Sermersooqs skoleudviklere har trommet deres kolleger sammen til seminaret, og der er stor spredning på de emner, der er med på programmet.

-Vi har valgt meget forskellige emner til vores seminar. Vi har bl.a. workshops om den nye folkeskolelov, cooperativ learning, sociokulturel teori og ADHD. På den måde får vi klædt vores lærerkræfter bedst muligt på, forklarer Birthe Therkildsen, der er en af arrangørerne af skoleseminaret.

Jobbet som skolelærer har ændret sig meget i de senere år, og der stilles flere og andre krav til underviserne, end der har været gjort førhen. Derfor er det en nødvendighed at klæde lærerne bedre på, inden de møder eleverne til et nyt skoleår.

-Der er hele tiden behov for ny viden på mange andre områder end lige de faglige. Det er bl.a. derfor vi har et emne som ADHD med i vores seminar. Vores undervisere har brug for værktøjer til at tackle de udfordringer elever med ADHD giver. Med vores skoleseminar håber vi på at være med til at højne kvaliteten af den undervisning, kommunens lærere leverer, fastslår Birthe Therkildsen overfor knr.gl.