2500 patienter kan se frem til bedre behandling med nye CT-scannere

Med to nye CT-scannere er behandlingen for omkring 2.500 patienter om året nu forbedret og fremtidssikret.
Skrevet af Karsten Sommer
06. november 2017 11:45

- De to scannere vil få stor betydning for rigtig mange mennesker, ikke mindst fordi de med bedre billedkvalitet vil kunne bidrage til en bedre udredning. Med denne opgradering er sundhedsvæsenet sikret mange år fremover i forhold til at kunne tilbyde behandling efter moderne standarder, sagde styrelseschef Malene Marie Nielsen i torsdags, da scannerne blev fremvist for en indbudt skare.

Ledende overlæge fra medicinsk område Folmer Lynggaard fremhævede blandt andet at CT-scanning er en hjørnesten i at diagnosticere kræftsygdomme og ved akutte ulykker samt svær tilskadekomst.

Og at scannerne også vil betyde forbedringer indenfor hjertescanning.

Overlægen understregede desuden at fordelen ved at have to scannere er at sundhedsvæsenet altid vil have mulighed for at udføre disse undersøgelser selvom der skulle være nedbrud på den ene scanner.

De to scannere har tilsammen kostet 20 millioner kroner, inklusive en ombygning, oplyser styrelseschef Malene Marie Nielsen til KNR.

Den forrige CT-scanner til syv millioner kroner blev doneret i 2005 af entreprenøren Svend Junge, der selv var ramt af kræft og døde i 2007.

Junges scanner har ifølge styrelseschefen været ramt af nedbrud så mange gange, at det ville koste millioner at reparere den.