Studiestart i Ilisimatusarfik i 2015Foto: Paarnaq Hansen/KNR

Ilisimatusarfik: 22 studerende har endnu ikke fået bolig

På grund af mangel på kollegieboliger risikerer 22 studerende med familie ikke at kunne starte på deres studier. Allerede før studiestart risikere antallet af studerende på Grønlands Universitet dermed ud til at blive reduceret.

205 nye studerende står indskrevet på Ilisimatusarfik - Grønlands Universitet, men på grund af mangel på kollegierpladser, står omkring 20 af de indskrevne elever uden bolig. 

LÆS OGSÅ Stor interesse for den nye jurauddannelse

Og det ærgerer rektoren på Ilisimatusarfik Gitte Adler Reimer.

- Det er rigtigt, rigtigt ærgeligt for vi har brug for uddannet arbejdskraft, her i landet, og så er det jo så ærgeligt, at studerende, der er optaget, ikke kan få lov  til at starte deres drømmeuddannelse, siger Gitte Adler Reimer.   

LÆS OGSÅ Stor interesse for socialrådgiveruddannelsen

Ifølge studiechefen på Ilisimatusarfik, Line Ellemann Høegh, er det omkring 20 studerende med familie, der mangler kollegiebolig, og det bekræfter rektoren.

- Det er særlig studerende med familie der er ramt, i år, og det var de også sidste år, fortæller rektoren.

Uddannelsestederne henviser eller tildeler ikke kollegieværelser, til deres elever. Det gør Selvstyrets kollegieadministrationens fælleskontor, KAF. Og manglen på kollegiepladser frustrerer Ilisimatusarfiks rektor: 

- Det er så ærgeligt, at de dygtige studerende, der kommer igennem og bliver optaget,  og ikke kan starte på et uddannelse og det er så en del af vores frafaldproblem, siger Gitte Adler Reimer. 

Avisen Sermitsiaq skriver, at 80 ansøgere til uddanelse venter på at få et kollegieværelse eller lejlighed i Nuuk. 
KNR har været i kontakt med Selvstyret med hensyn til antallet af studerende, der ikke har fået bolig, men KNR har endnu ikke fået svar. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl