Voldsomt drab i Nuuk: 22-årig mand står til forvaring på ubestemt tid

Retssagen mod en 22-årig mand, der er tiltalt for at stå bag et drab på en 82-årig kvinde sidste år, begynder i næste uge i Sermersooq Kredsret.
En drabssag fra sidste år, der rystede befolkningen skal nu for retten. Sagen starter mandag og kører frem til onsdag. Foto © : KNR / Christine Hyldal
26. september 2024 12:27

Denne artikel indeholder voldsomme detaljer

Mandag morgen begynder sagen mod en nu 22-årig mand, der formodes at stå bag drabet på en 82-årig kvinde i januar sidste år.

Et drab, der rystede samfundet og ikke mindst borgerne i Nuuk, hvor drabet skete i en af byens boligblokke.

Den 22-årige er tiltalt for manddrab, voldtægt, usømmelig omgang med lig og brandstiftelse i forbindelse med denne sag, står der i anklageskriftet. 

Dræbende slag og brandstiftelse

Manden er konkret tiltalt for tidlig morgen 31. januar at bryde ind i kvindens lejlighed og dræbe hende med slag på hele kroppen.

Forud for slagene, der endte med at koste kvinden livet, er det anklagemyndighedens påstand, at han med vold eller trusler har tiltvunget sig samleje med den 82-årige dame.

Og igen efter, hun afgik ved døden. Derfor er han også tiltalt for usømmelig omgang med lig.

Enten det ene eller andet

Han kan dog ikke blive dømt for voldtægt både før og efter, kvindens død, fortæller anklagemyndigheden. Det er enten det ene eller det andet. 

Hvis ikke retten mener, det er bevist, at der var tale om voldtægt før kvinden døde, vil anklagemyndigheden have ham dømt for usømmelig omgang med lig, fordi han har haft samleje med kvindens krop efter døden.

Umiddelbart efter, at den ældre dame er død, skal han ifølge anklagerne mod ham have skåret i liget og sat ild til kvindens lejlighed.

Derudover er han tiltalt for tyveri af kontanter i sagen og blufærdighedskrænkelse tilbage i 2022, da han var 19 år gammel i en anden sag.

Anklagemyndigheden går efter den hårdeste foranstaltning og vil have den 22-årige idømt forvaring på ubestemt tid.