21 nye småbørnskonsulenter

Småbørnskonsulentuddanelsen er en ny uddannelse, som sundhedsplejersker, jordemødre, pædagoger og socialrådgivere er gået sammen om, for at blive bedre til at se faresignaler.
Skrevet af Jette Andersen
14. februar 2014 12:48

De 21 nyuddannede småbørnskonsulenter skal hjælpe mødre med råd og vejledning før, under og efter graviditeten. Målet er at de små børn sikres en god udvikling, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

Tilknytningen mellem mor og barn er ikke altid ligetil. De nye småbørnskonsulenter skal blandt andet forberede en mor, der måske har haft en vanskelig barndom selv, til at bryde den cirkel.

Uddannelsen varer 1½ år. En af deltagerne, Dortinguak F. Davidsen fra Familiecenter Illulissat, glæder sig til at bruge sin nye uddannelse og forhåbentlig forebygge omsorgssvigt.

- I mit job som pædagog og familiebehandler, møder jeg småbørnsfamilierne, og med min nye uddannelse, har jeg fået redskaber og metoder, der gør at jeg kan hjælpe disse familier på et tidligere tidspunkt end hidtil.

Chefsygeplejerske Ella Skifte er glad og stolt over, at det er lykkedes i samarbejde med kommunerne at få uddannelsen sat i værk.

- Jeg har store forhåbninger til den nye uddannelse. Småbørnskonsulenterne har fået konkrete metoder, der understøtter tilknytningsprocessen mellem mor og barn allerede på et tidligt tidspunkt i graviditeten. Og vi ved, at forholdet til forældre i barnets første år er afgørende for barnets muligheder i livet fremover.