2010 specielt år for inuitbefolkningen i Canada

Ved en gallaaften i det smukke canadiske national museum, blev Inuit-året indviet.
17. januar 2010 17:52

I torsdags samledes en lang række Inuit-ledere fra hele Canada sammen med parlamentsmedlemmer og mange andre, der er interesserede i de arktiske egne, til en galla aften. Inuit-året er arrangeret af den nationale inuitorganisation Inuit Tapiriit Kanatami.

Mary Simon, leder af Inuit Tapiriit Kanatami, sagde i sin tale, at hendes håb er, at 2010 bliver det år, hvor verden vil lægge mærke til de særlige livsforhold, som inuitbefolkningen har i de arktiske egne

Men, sagde Eva Aariak, Nunavuts regeringsleder, vi vil have, at 2010 bliver inuits år, men samtidigt vil vi også ønske, at det bliver et år, hvor Canada og verden åbner deres hjerter for inuit, så alle år i fremtiden også bliver inuit-år.

Inuit Tapiriisat Kanatami har blandt andet oprettet en hæderspris til den journalist, der laver de bedste historier om inuit og de arktiske egne. Mary Simon overrakte den første hæderspris til Peter Mansbrigde, Canadas mest kendte TV-journalist, som har rejst og rapporteret fra hele Arktis i mange år.

Under inuit-året vil der være særlige arrangementer, mange med fokus på børn og unge.