2010 officielt Inuit år

Hr. og fru. Canada ved skuffende lidt om Inuit, viser en meningsmåling. Derfor skal 2010 være officielt Inuit år, mener Inuit Tapiriit Kanatami.
29. november 2009 13:17

For eksempel ved over 70 procent ikke, hvor dyrt det er at bo i de arktiske egne, og mange af dem der svarede på menings-målingens spørgsmål viste ikke, at der er forskel på Inuit og Indianere. Men de fleste viste dog, at klimaforandringerne har en meget stor indflydelse nordpå.

Det er ikke godt nok, mener præsident for Inuit Tapiriit Kanatami Mary Simon:

- Inuit vil være med. Det er ikke acceptabelt, at canadiske Inuits forventede levetid er 15 år mindre end for andre canadiere. Det er ikke acceptabelt, at canadiere ved så lidt som de gør om Inuit. Inuit vil være med, siger hun.

Derfor annoncerede hun samtidigt, at 2010 officielt bliver et Year of the Inuit - et år dedikeret til Inuit og om Inuit:

- Det er fint, at det er en Inukshuk som er symbolet på vinterolympiaden her, men Inuit er andet end et symbol. Inuit vil være med på lige fod med andre canadiere, udtaler Mary Simon.

I løbet af 2010 vil der blive gennemført en række arrangementer for at fortælle canadiere om Inuit, og om at de vil være med. Derfor har initiativet også mottoet: Inuit vil være med.