19 vil være børnetalsmand

Først efter et genopslag af stillingen som børnetalsmand, mener Selvstyret nu at have et tilstrækkeligt ansøgerfelt til posten som leder af den rettighedsinstitution, der 1. marts er trådt i stedet for det nu nedlagte videnscenter MIPI.
Skrevet af Mads Fisker
10. marts 2012 14:29

19 ønsker nu at tale på vegne af børnene og stå i spidsen for institutionen, der udover talsmanden selv vil bestå af et sekretariat samt et børneråd.

Det oplyser afdelingschef i Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, Kirsten Olesen.

Blandt de 19 ansøgere, der har lagt billet ind efter udløbet af den nye frist, er flere kaldt til samtale, og departementet forventer en hurtig afklaring af hvem, der skal være børnenes første talsmand.

Selv om loven om børnerettighedsinstitutionen trådte i kraft her 1. marts, er der ifølge kontorchefen ikke noget problematisk i, at man endnu ikke har udpeget en børnetalsmand til at lede institutionen.

Det nedlagte videnscenter om børn og unge, MIPI, hvis medarbejdere vil overgå til det nye sekretariet, er nemlig endnu ikke helt færdige med at lave den formelle overflytning, lyder det.

Børnetalsmanden skal være med til at sikre ret og adgang til klage for landets børn og være fast høringspart i både kommunale spørgsmål som byplanlægning samt lovgivning med betydning for børn.

Departementet oplyser i dag, at man regner med at kunne præsentere børnetalsmanden inden månedens udgang, og han eller hun vil blive ansat for foreløbig tre år med mulighed for forlængelse.