180 står til at miste boligen

180 lejere i A/S INI’s lejeboliger i hele landet står til at bliver smidt ud af deres lejeboliger i den nærmeste fremtid. De 180 lejere, der tilsammen skylder 4,8 million kroner i husleje, er nemlig blevet videresendt til Politiet som udsættelsessager af boligselskabet.
19. februar 2013 15:14

500 lejere i INI’s boliger var i fare for udsættelse på grund af restancer ved slutningen af januar. I dag står 180 lejere, som endnu ikke betalt deres restancer, til at blive hjemløse i den nærmeste fremtid. Og der er mange grunde til, at folk ikke betaler deres huslejer:

- Der kan være mange grunde til, at folk ikke betaler deres huslejer til tiden. Det kan være manglende vilje til at betale, eller til at betale til tiden, siger Birthe Kielsen, kundedirektør I A/S INI, der samtidig fortæller, at midlertidig arbejdsløshed også er en af grundene til, at folk ikke betaler huslejen:

- Det er også fordi, at boligsikringsordningen er skruet sammen på den måde, at når folk søger, så bliver deres indtægter fra for 2 eller 1 år siden anvendt i beregningsgrundlaget. Og selvom de måske har tjent ret mange penge for 2 års siden, så er det ikke sikkert, at de tjener lige så meget i dag, siger Birthe Kielsen.

Selvom sagen om udsættelse af de 180 lejere er sendt til Politiet, så får lejerne stadigvæk 3 ugers mulighed for at kunne betale huslejerestancen:

- Samtidig med, at vi sender udsættelsesbrevene til Politiet, så sender vi også navnene til de sociale myndigheder i kommunerne, der gennemgår dem. Vi holder også møde med dem. De familier som har krav på hjælp, og som er berettiget til hjælp, bliver også hjulpet derfra, således at de kan blive boende i deres boliger, siger Birthe Kielsen.