180 nye studerende på Ilisimatusarfiks uddannelser

Tilgangen til grønlandske universitet, Ilisimatusarfik, er stabil. 180 nye studerende har påbegyndt studierne, og især to uddannelser har skilt sig ud som magneter for studerende.
01. september 2009 08:26

Den største tilgang blandt de klassiske universitetsstudier har der været til Sprog, Litteratur og Medier. Også den akademiske diplomuddannelse i didaktik med fokus på pædagogisk psykologi har haft stor søgning. Kun omkring halvdelen af de folkeskolelærere, der søgte optagelse, er rent faktisk blevet optaget på studiet, nemlig 23. Det skyldes især, at grænsen for normeringen, som er aftalt mellem kommunerne og lærerforeningen Imak, er nået for i år.

I øvrigt begynder 47 studerende på læreruddannelsen, 30 på HD 2. del, som er Ilisimatusarfiks nyeste uddannelse indenfor økonomistyring og regnskab, ledelse og organisation. 19 begynder på studiet i Sprog, Litteratur og Medier, 11 på sygeplejeuddannelsen, 11 på Kultur og Samfundshistorie, seks på journalistuddannelsen, seks på socialrådgiveruddannelsen, seks på administrationsuddannelsen, og tre på teologiuddannelsen.