Støtten gælder et forskningsprojekt om at styrke bæredygtig energianvendelse i Qaanaaq.Foto: Hunter Snyder

17,6 millioner kroner til støtte til projekt i Qaanaaq

Qaanaaq er udvalgt til at få udviklet en række bæredygtige teknologiske løsninger, der også vil blive til gavn andre steder i verden.

Den amerikanske National Science Foundation har netop valgt at støtte et projekt i Qaanaaq med det, der svarer til 17,6 millioner kroner over en periode på fire år.

Støtten er til et forskningsprojekt om at styrke bæredygtig energianvendelse i Qaanaaq.

Det skriver Lene Kielsen Holm, forsker og projektleder på Naturinstituttets klimaforskningscenter, der i flere omgange har samarbejdet med Dartmouth-forskerne fra National Science Foundations i Qaanaaq. 

Dartmouth-forskerne og Naturinstituttet følger Qaanaaqborgernes overgang til mere vedvarende energi og en bæredygtig fremtid.

I Qaanaaq ser man nemlig i højere grad end i resten af Grønland virkningerne af klimakrisen, da samfundet er meget afhængig af fangst og ændringer i havisen.

Samtidig er der i byen et ønske om at mindske den store afhængighed af diesel og fossile brændstoffer.

Et produkt af forskersamarbejdet skal være bæredygtige teknologiske løsninger, der også vil komme til gavn andre steder i verden.

Millionstøtten er en del af National Science Foundations "10 Big Ideas", "10 stor ideer" som arbejder efter den præmis, at biologiske, fysiske, kemiske og sociale ændringer i Arktis grundlæggende vil ændre klima, vejr og økosystemer globalt, og således også vil få en stor indvirkning på verdens generelle økonomi og sikkerhed.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt