17-årig alene på isflage med 3 isbjørne

En teenagedreng fra Nunavut er blevet reddet, efter at han i weekenden var drevet væk på en stor isflage, der ud over ham selv rummede en isbjørn med sine to unger. Det fortæller BBC.
Skrevet af Karsten Sommer
10. november 2009 06:29

Den 17-årige var på fangsttur med sin 67-årige onkel i et øde område i den nordlige ende af Hudson Bay, da hans snescooter brød sammen. Drengen fortsatte til fods, for at få kontakt med sin jagtkammerat, da isen pludselig brød løs, og den unge mand drev afsted på en stor isflage.

Det viste sig, at en isbjørn med sine to unger var medpassagerer på isflagen. Ifølge BBC måtte teenageren skyde den voksne isbjørn i selvforsvar, inden han i går morges blev fundet af et redningshold, som så ham fra luften og kom ham til undsætning.

Isflagen var på det tidspunkt drevet 7 kilometer ud i Hudson Bay og 45 kilometer væk fra det sted, hvor teenagerens dramatiske rejse var startet.

- Han behandles nu for frostskader, efter en nat i minus 20 graders kulde, fortæller Kaptajn Michael Young fra den canadiske redningstjeneste, som bjærgede drengen.

Hvad der skete med drengens jagtbytte - isbjørnen - fortæller historien ikke noget om. De to isbjørneunger var i mellemtiden hoppet af isflagen og formodentlig svømmet i land.