16-17 årige kan snart få vaccine

Efter anbefaling fra landslægen er det blevet besluttet, at de 16-17-årige skal tilbydes vaccination. Børn under 16 år er fortsat undtaget.
Snart kan de unge i alderen 16-17 år stille sig i kø til af få deres første stik med coronavaccine. Foto © : Rógvi Finsson Johansen
16. juli 2021 06:31

Mens man i andre lande allerede er begyndt at vaccinere børn og unge, har myndighederne herhjemme været tilbageholdende med at igangsætte et vaccinationsprogram for de 12-17-årige. 

Nu har Naalakkersuisut dog besluttet, at de unge i alderen 16-17 år skal tilbydes vaccination med Pfizer-BioNTech. Det skriver naalakkersuisoq for Sundhed, Kirsten Fencker (N), i et svar til medlem af Inatsisartut Sofia Geisler (IA).

- Efter indstilling fra Landslægeembedet er det besluttet, at der laves et særskilt program, hvor større grupper af 16-17-årige skal tilbydes vaccination.

Naalakkersuisoq for Sundhed skriver desuden, at det er ambitionen at påbegynde vaccinationen af de 16-17-årige allerede i denne måned.

Ikke klar til at vaccinere børn

I forhold til vaccination af de 12-15-årige har Naalakkersuisut valgt, at det endnu er for tidligt at tage denne aldersgruppe med i vaccinationsprogrammet. I stedet ønsker man at evaluere erfaringerne fra andre lande, før man eventuelt vil tilbyde vacciner til børn.  

- Man er begyndt vaccinationen (…) af børn i alderen 12-15 år i andre lande - herunder Danmark. På nuværende tidspunkt er det besluttet, at vi her i landet (…) vil følge udviklingen og konsekvenserne ved den lavere vaccinationsalder i de andre lande, siger Kirsten Fencker.

Hvis landslægen vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at tilbyde vaccination til børn under 16 år, vil Naalakkersuisut genoverveje, om de 12-15-årige skal med i vaccinationsprogrammet.