15 Millioner kroner i erstatning

Nunavimmiut er glade over at der langt om længe er kommet en erstatning og en undskylding i sagen om myndighedernes nedslagtning af slædehunde
19. august 2011 11:24

I 1950´erne og 60´erne blev slædehunde, ejet af 30 Inuit familier i Nunavik, slagtet af politiet. Med andre ord hundene blev skudt helt uden varsel.
Politiet sagde at hundene var en sikkerhedsfare fordi de havde angrebet to børn. Hver familie havde en 10-15 slæde hunde så der var tale om noget over 300 hundeResultaet blev at disse familier sultede og led nød fordi de ikke mere kunne komme på fangst. Lucy Grey, som paa vegne af Makivik står for sagen, udtaler til radioavisen

- Det er rigtigt nok at hundene angreb to børn og det er selvfølgeligt ikke godt, men man skal også huske på de mange Inuit der kom til at lide af sult fordi hundene blev skudt, ja nogen døde ligefrem, og sidenhen de mange ulykker og dødsfald på grund af snescootere der blev brugt i stedet. Hundene var meget bedre, siger Lucy Grey.

Sagen om hundene har stået på i årevis og i sidste uge gav regeringslederen for provinsen Quebec, Jean Charest, en undskylding for skydningen af hundene og gav desuden 15 millioner kroner i erstatning til Makivik organisationen, der betjener Nunavik.

Lucy Grey fortæller videre til radioavisen at pengene ikke vil gå til hundeejerne, da langt de fleste nu er døde, men vil blive brugt til projekter der vil bevare inuit sprog og kultur i Nunavik.