14 millioner rumsterer stadigvæk

Der er uenighed i Royal Greenlands bestyrelse om, hvem der besluttede, at Pâviâraq Heilmann og Flemming Knudsen skulle have 14 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.
15. februar 2011 12:24

I går indikerede Næstformand i Royal Greenlands bestyrelse Sven Lyse, at det skete efter pres fra det daværende hjemmestyre med landsstyreformand Hans Enoksen i spidsen. Men nu siger bestyrelsesformanden - der i går nægtede at kommentere sagen - at man på intet tidspunkt diskuterede de specifikke detaljer med landsstyret. Det skriver han i en mail til KNR.

Men samtidig er han også enig med bestyrelsens daværende og nuværende næstformand Sven Lyse.

Bestyrelsen i Royal Greenland informerede faktisk løbende det daværende hjemmestyre om ansættelsesprocessen. Ønsket om at skabe stabilitet i selskabet kom fra begge parter, som deraf lagde en strategi ud fra ønsket.

Men hvad ansættelsesvilkårene angår, giver han daværende landsstyreformand Hans Enoksen medhold i, at bestyrelsen på intet tidspunkt har drøftet fratrædelsesgodtgørelserne på 14 millioner kroner med landsstyret.

Bestyrelsesformanden påpeger derefter, at fratrædelsesgodtgørelserne som de tidligere direktører fik udbetalt i henholdsvis 2001 og 2006, var større end de 14 millioner kroner, der skal udbetales til Flemming Knudsen og Pâviâraq Heilmann i april.

Bestyrelsesformand Peter Grønvold Samuelsen mener derfor ikke, at der er grund til forargrelse over, at direktørerne får udbetalt en klækkelig sum penge, når de forlader deres stillinger til april, for som han skriver er:

"Det ikke usædvanligt, at folk i usædvanlige stillinger i en for Grønland, usædvalig koncern med globale dimensioner og store krav og udfordringer oppebærer gager i usædvanlige størrelser."

Peter Grønvold Samuelsen bakker også op om Sven Lyses påstand om, at bestyrelsen under udfærdigelsen af ansættelsesvilkårene handlede i god tro, da de på daværende tidspunkt ikke kunne vide, at selskabet året efter ville blive ramt af finanskrisen.